3 tips voor talentontwikkeling

04-11-2020
Vorige week spraken we over talentontwikkeling op de arbeidsmarkt. Vandaag gaan we daar wat dieper op in. We geven je namelijk drie tips die je kunt inzetten voor talentontwikkeling binnen jouw bedrijf!

Leid je personeel op

Het aanbieden van cursussen en opleidingen is absoluut van meerwaarde op de werkvloer. Voor de jongere, maar ook voor de oudere medewerkers. Bied bijvoorbeeld een cursus aan die aansluit op de huidige en/of toekomstige werkzaamheden van je medewerker. Op deze manier investeer je in je medewerkers én in je bedrijf. Het maakt je namelijk een aantrekkelijke werkgever en werkprocessen verlopen efficiënter dankzij de opgedane kennis.

Intervisie en persoonlijke ontwikkeling

Van fouten kun je leren, zeker als je ze bespreekbaar maakt. Intervisie op de werkvloer is daarom ontzettend belangrijk om als medewerker én als bedrijf te blijven groeien. 

Hoe werkt het? 

Een medewerker legt zijn/haar werkprobleem voor aan een aantal collega’s met de vraag of zij het probleem kunnen analyseren en advies kunnen geven. Door regelmatig intervisie toe te passen, bijvoorbeeld in een werkoverleg, wordt de probleemaanpak steeds makkelijker én efficiënter. Na verloop van tijd weet het team steeds beter welke aanpak voor welke collega het beste werkt. Daarnaast draagt het bij aan de persoonlijke ontwikkeling van jouw medewerkers. Win-win!

Coaching

Het coachen van je medewerkers maakt je bedrijf waardevoller. Het zorgt voor een hogere werktevredenheid, een betere samenwerking binnen het team en het verbetert de werkprestaties.

Er zijn verschillende manieren om iemand te coachen. Bij Zendkracht denken we graag in oplossingen en mogelijkheden. We passen ‘oplossingsgericht coachen’ dan ook structureel toe op de werkvloer. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens een beoordelingsgesprek of functioneringsgesprek. Maar soms ook tussendoor wanneer we merken dat hier behoefte aan is. Op die manier werken we op een bewuste manier aan ieders persoonlijke ontwikkeling.

Wij zijn benieuwd welke tips jij binnen jouw bedrijf al toepast, hoe dit ervaren wordt door medewerkers en tegen welke problemen je aanloopt. Lijkt het je interessant om hier eens over te sparren? Dan nodigen we je graag uit voor een online kopje koffie

Deel deze pagina op