Blog Karolien: If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together

07-10-2021
Afgelopen week bestond mijn ‘kindje’ Zendkracht tien jaar! Een mooie mijlpaal die me deed terugdenken aan hoe alles eigenlijk begon. Ik was eind 20 en behoorlijk gepassioneerd over het recruitmentvak, maar ook over persoonlijke ontwikkeling. Ik was (en ben nog steeds) veel bezig met zelfontplooiing. In het diepe springen en een bedrijf starten was voor mij tien jaar geleden het ultieme om mezelf helemaal te ontdekken, te ontplooien en te geven wat ik in me had. En dan vooral vanuit intrinsieke waarden op mijn manier.

Op eigen kracht

Zo deed ik een maand over het opstellen van mijn bedrijfsplan, wilde ik het goed aanpakken met de website, algemene voorwaarden en een administratiekantoor. Geloof me, een gigantische sprong, want eerlijk: ondernemen, ik had werkelijk geen idee! Ik had ook geen gigantische spaarrekening, ik wilde het vooral op eigen kracht doen.

Ik had al gauw de wind in mijn rug, want redelijk snel had ik een klantenkring én succesvolle plaatsingen. Dit realiseerde ik door veel tijd te steken in acquisitie. Ik bezocht verschillende netwerkbijeenkomsten en werd ook lid van diverse netwerkverenigingen. Zo ontstond onder meer mijn klantenkring. En om Zendkracht bekend te maken bij professionals bezocht ik destijds veel banenbeurzen en gelegenheden waar de potentiële kandidaten aanwezig waren. Het snelle succes gaf voldoening en een energieboost. Ik weet nog goed dat ik bij de eerste plaatsing huilend van geluk door de kamer liep: yes, het is me gelukt!

Terugkerende klanten en positieve referenties

Terugkerende klanten en positieve referenties van kandidaten waren mijn drijfveer destijds. Ik hield van diepgaande gesprekken, echt verbinding maken en vanuit daar resultaat boeken. Met mijn optimistische blik en het glas altijd halfvol ging ik elke dag door. Ik zat bij bedrijven aan tafel en groeide in mijn gesprekken. Ik volgde relevante trainingen en cursussen en bracht de theorie dan in praktijk.

Ja, ook ik ging onderuit. En niet één keer, maar vaker! Echter kan ik me niet één keer herinneren dat ik mijn hoofd liet hangen. Ik zag het als noodzakelijke les om me klaar te stomen voor mijn grotere plannen.

Ik werd in de beginjaren van Zendkracht twee keer moeder, dus mijn leven was behoorlijk dynamisch. Ik zie het nog voor me toen ik zwanger was van mijn oudste dochter Beertje en aan het einde van de zwangerschap een rondje klanten ging doen en relatiegeschenken langsbracht. Toen mijn jongste zoon Bink was geboren liep ik met een duo wagen – waarin ze beiden sliepen - te bellen met een klant over een nieuwe opdracht. Het ging als vanzelf. Het vuurtje brandde te hard om het te negeren.

Iedereen is anders, niemand is beter dan de ander

Inmiddels is het niet meer alleen mijn pad. En dat is maar goed ook, want snel gaan is niet alles. Ver komen met een fantastische gedreven groep mensen om je heen; ik denk niet dat er een beter gevoel bestaat!

Ik kan werkelijk met geen pen beschrijven hoe dankbaar en trots ik ben op de medewerkers en op hun talenten. Iedereen is anders, niemand is beter dan de ander en samen werken we elke dag keihard om Zendkracht nog meer te verankeren. We zeggen regelmatig tegen elkaar dat dit pas het begin is en zo voelt het ook. Dat komt denk ik omdat we heel sterk vanuit onderlinge erkenning en gelijkwaardigheid vooruit bewegen en ook een prettige open cultuur hebben gecreëerd waar we feedback geven én heel veel met elkaar lachen.

Tenslotte hebben we nu te maken met een zeer uitdagende arbeidsmarkt en dat vergt behoorlijk wat van onze creativiteit. Heerlijk toch? Continu blijven nadenken en zoeken naar hoe we zaken nóg beter kunnen regelen en waarde kunnen blijven toevoegen.

Ondertussen liggen er alweer de nodige toekomstplannen op de plank die allemaal te maken hebben met het laten groeien en floreren van mensen om zo een betere wereld te creëren. Deze missie helpt ons om elke dag te kiezen voor het juiste én voor groei. Ik kijk enorm uit naar wat we allemaal nog neer gaan zetten de komende tien jaar, maar ondertussen genieten we vooral van de weg ernaartoe.

Recruitment… never a dull moment!

Deel deze pagina op