Blog Karolien: Corona positief bekeken

27-03-2020
Er is momenteel zo ontzettend veel te lezen over het Corona virus en ik merk dat ik heel sterk de behoefte heb om ook iets te schrijven.
Toen het virus net z’n intrede deed, nam ik het eerlijk gezegd nog niet zo serieus en besprak ik het nog lacherig met collega’s. Als iemand voorstelde om wat meer thuis te werken, vond ik dat wat overdreven. Nou, ik kan jullie vertellen: mijn mening is inmiddels flink bijgesteld.

Toen het echt serious business bleek te zijn, werd ik overspoeld door angst, paniek zelfs. Dit duurde twee dagen, daarna ging ik een en ander relativeren en dit - in combinatie met het niet meer lezen van alle nieuwsberichten – bracht weer wat rust en helderheid. Ik ging, uiteraard wel met de nodige aanpassingen, weer over naar de orde van de dag. Zaken regelen. Want zowel zakelijk als, nog belangrijker, privé moest er van alles geregeld worden. Thuis huppelen er bijvoorbeeld twee kinderen vrolijk rond, die het gelukkig nog niet écht begrijpen allemaal maar wel hun energie lekker kwijt moeten nu ze niet meer naar school gaan. Wat was ik blij met die trampoline die ik nog snel wist te scoren! En mijn dochter gelooft nu écht in magisch denken! Ze hoopte al een hele tijd dat ze niet meer naar school zou hoeven gaan, dat papa of mama haar wel les zou kunnen geven. En voilà, haar magisch denken heeft het inmiddels geregeld! Respect voor al die ouders die opeens geconfronteerd worden met thuisblijvende kinderen, die het allemaal maar geregeld moeten zien te krijgen in combinatie met werk en het begeleiden bij huiswerk, dat kan een hele uitdaging zijn.

Iedereen, niemand uitgezonderd, krijgt te maken met (de gevolgen van) het Corona virus. De één heftiger dan de ander, omdat er wellicht dierbaren ziek zijn, thuis de ballen maar moeilijk hoog te houden zijn of omdat je een onderneming hebt die het zwaar heeft. Mijn medeleven gaat uit naar iedereen die het, op welke manier dan ook, moeilijk heeft. Het enige wat ik kan zeggen is: probeer te kijken naar de dingen die je wel hebt. Misschien is dat op dit moment heel lastig en heb ik makkelijk praten, maar mij helpt dankbaarheid áltijd, in alle situaties. En humor, humor is zooo belangrijk. Inmiddels gaan de meest hilarische filmpjes rond en echt, een paar keer per dag in een deuk liggen: het helpt! Het helpt om zaken toch, hoe ellendig ook, even wat lucht te geven. Daar hoort zelfspot ook bij en laat ik daar nu net een mooi voorbeeld van hebben. Nu de kappers gesloten zijn, heb ik namelijk ontdekt dat ik ab-so-luut géén talent heb voor knippen. Nu kan ik me groen en geel gaan ergeren over het bloempotkapsel waar mijn zoon nu mee gezegend is, maar ik heb besloten er maar om te lachen en het zelfs te delen, zodat er nog meer mensen om konden lachen. Bovendien vindt hij het geweldig, dat scheelt ;).

Ik besef me dat mijn glas meestal half vol is en dit voor sommige mensen wellicht wat irritant kan zijn, maar ik kan gewoon niet anders. Niemand weet hoe het er morgen voor staat, dus laten we er vandaag vooral het beste van maken en de dag plukken! In het kader daarvan wil ik graag ook een keer de voordelen die deze Corona periode met zich meebrengt uitlichten. Hieronder een rijtje van de voordelen die het mij brengt:

  • Geen stress ‘s ochtends, kinderen hoeven niet om 08.15 klaar te staan;
  • Kinderen die samen (moeten) spelen en daardoor samen leren spelen;
  • Een man die in de rol van meester kruipt (en wat doet hij dat goed!) en daarnaast ook nog tijd heeft voor klusjes die al te lang liggen;
  • Een effectieve (online) samenwerking met de allerbeste Zendkrachters ; wat een toppers!
  • Een nog beter besef van welke zaken écht belangrijk zijn;
  • Even afstand (moeten) nemen en daardoor nog iets meer naar binnen kunnen keren; alle antwoorden liggen in jezelf, altijd! En tuurlijk, ik hou van alle lieve dierbaren om me heen, maar kan ook intens genieten van het alleen zijn.
  • Boodschappen doen met een gepaste afstand; love it! Laten we dat er, ook na de crisis, lekker inhouden ;).

Waarschijnlijk zijn er nog veel meer voordelen te benoemen, dus voel je vrij deze met ons te delen. Rest me jullie veel kracht en positiviteit te zenden en weet: ook dit gaat weer voorbij!

Deel deze pagina op