Geef jouw LinkedIn profiel een boost!

20-08-2020
Wil jij jezelf laten zien op een platform als LinkedIn? Dat snappen wij als Werving en Selectiebureau maar al te goed. Want het draait allemaal om personal branding ofwel jezelf in de spotlight zetten. En dan is LinkedIn hét kanaal waar jij jouw bereik op wil vergroten. Want een groter netwerk zorgt immers voor meer bereik. En dat zorgt weer voor meer kennisdeling en een goede vindbaarheid.

Eerder schreven we een blog over de optimalisatie van je LinkedIn profiel. Vandaag lanceren wij deel twee met wederom vijf waardevolle tips. 

Kijk in de spiegel

Als jij jouw huidige LinkedIn profiel bekijkt, wat zie je dan? Zie je dan een professionele profielfoto? Zie je iemand die er staat en zichzelf is? Mooi, dan zit je goed! Een passende omslagfoto kan dit beeld nog meer versterken. Kies voor een beeld dat dicht bij je staat. Bijvoorbeeld een hobby die interessant kan zijn voor jouw vakgebied. Dit trekt niet alleen de aandacht, maar je geeft jezelf op een visuele manier prijs. Op websites als unsplash en pixabay vind je rechtenvrije professionele foto’s om te gebruiken. Maar een zelfgemaakte foto is natuurlijk ook goed of zelfs nog beter!

Licht jezelf uit!

Iedereen heeft een cv, maar bij maar weinig mensen staat het  cv ook op LinkedIn. Een cv, net als een portfolio, kun je toevoegen aan jouw profiel onder het kopje ‘uitgelicht’. Zo kan een recruiter meteen zien met wie hij te maken heeft. Naast een cv en portfolio kun je ook interessante projecten of updates toevoegen die jou zeker in de spotlight zetten.

Online netwerken

Word lid van verschillende LinkedIngroepen met professionals in jouw vakgebied. Hier worden regelmatig interessante artikelen, vacatures en updates geplaatst die jou van nieuwe, relevante kennis voorzien. Daarnaast kun je zelf natuurlijk ook als kennisbank fungeren en jouw expertise delen met de groep. Zo leg je verbinding met elkaar en versterk je je online netwerk. 

Een pakkende headline

Dit is het eerste dat men ziet en een pakkende headline zorgt voor een goede vindbaarheid op LinkedIn. Vertel niet alleen wat je doet of wat je zoekt, maar vooral wat je kunt betekenen voor de ander. Zorg ervoor dat je jouw persoonlijkheid én skills in een paar karaktertekens kunt vangen.

Ga de conversatie aan!

Een hoge conversie ontwikkel je alleen als je zelf actief bent op het platform. Plaats regelmatig interessante updates en neem je netwerk mee in jouw ervaringen en vaardigheden. Heb je een boeiende blog geschreven, een diploma behaald of een nieuwe baan in the pocket? Deel het met je netwerk! Daarnaast zorgt het reageren en liken op berichten voor meer bereik. Mensen waar jij nog geen connectie mee hebt, kunnen namelijk zien dat jij op een bericht hebt gereageerd en met jouw pakkende headline nemen ze zeker even een kijkje op je profiel ;).

Tot zover de aanvullende tips voor het pimpen van je LinkedIn profiel! Wij delen regelmatig nieuwe vacatures en interessante blogs op onze social media waarmee jij als kandidaat het verschil kunt maken. Volg je ons al op Facebook, LinkedIn en Instagram

Deel deze pagina op