Het verschil tussen Werving en Selectie en Uitzenden

30-12-2020
Wat is nu eigenlijk het verschil tussen Werving en Selectie en Uitzenden? Werving en Selectie is het uit handen nemen van de zoektocht van de werkgever naar een geschikte kandidaat, die vervolgens rechtstreeks bij de klant in dienst treedt. Uitzenden is het in dienst nemen van een werknemer via een uitzend- of detacheringscontract. Hoe wij deze twee diensten binnen Zendkracht inzetten, vertellen we je graag.

Onze kracht ligt bij werving en selectie

Iedere organisatie heeft een product of dienst waarmee zij het verschil (willen) maken. Voor ons is dit Werving en Selectie. Hier ligt niet alleen onze focus, maar ook onze kracht. In de huidige markt is het vinden van een goede kandidaat namelijk niet altijd even makkelijk, maar ze zijn er wel degelijk en wij doen er alles aan om dat juiste talent te vinden.

Hoe gaan we te werk? 

Vanuit een breder perspectief bekijken we of de kandidaat op alle fronten past bij onze klant. We inventariseren waar onze klant voor staat, wat het verhaal achter de organisatie is en waarom juist dát ene talent bij onze klant moet gaan werken. We gaan immers voor een 100% match en een persoonlijke aanpak speelt hierin dan ook een grote rol. Dit doen we steeds weer vanuit onze vier kernwaarden, zijnde Persoonlijk, Oprecht, Lef en Humor, die je dan ook overal in terug ziet komen. 
Wil je meer weten over onze werkwijze? Lees dan zeker onze blog: de agenda van de recruiter

Uitzenden

Ons streven is het aangaan van een langdurige relatie, ofwel partnership, met onze klanten. Daarnaast bieden we onze klanten echter ook graag de mogelijkheid van Uitzenden aan, omdat er naast vaste krachten ook behoefte is aan flexibele krachten, zeker in periodes waarin extra handen nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de zomerperiode of de decembermaand. 

Hoe we dit doen?

Door onze samenwerking met Pay for People kunnen we ook tijdelijke dienstverbanden aanbieden (zowel NBBU als ABU uitzendkrachten). Pay for People is een betrouwbare partner die alle betrokken partijen op professionele wijze ondersteunt. Alles voldoet aan de certificeringeisen en de laatste wet- en regelgeving. 

Nadat wij de juiste kandidaat voor jou hebben gevonden, neemt Pay for People het juridische werkgeverschap, de verloning en de uitbetaling voor hun rekening. Wij blijven echter jouw aanspreekpunt. Zo houden we de lijntjes kort én persoonlijk. 

Lees hier onze uitleg over het fasesysteem voor zowel de ABU als de NBBU uitzendcontracten. 

Afspraak maken?

Wil jij graag meer informatie over onze diensten of weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Deel deze pagina op