Karoliens motivatie

02-07-2019
Mijn motivatie om te gaan doen wat ik nu doe is al ontstaan in mijn kindertijd. Mijn moeder droeg de zorg voor mij en mijn tweelingbroer, in onze eerst tien levensjaren, alleen en er waren weinig financiële middelen. Ondanks deze situatie leerde ik wél dat geluk in jezelf zit en dit gevoel niet afhangt van de buitenwereld of omstandigheden. Het dorp waarin we opgroeiden was klein en veilig, maar met weinig uitdaging op persoonlijk vlak, waarvan ik toen al voelde dat ik het nodig had: doelen stellen en mezelf uitdagen. Die gedrevenheid kon ik gedeeltelijk kwijt in de schoolbanken, maar als tiener (ik dacht oprecht dat ik volwassen was toen ik zeventien jaar oud was) merkte ik dat dit niet meer voldoende was. Ik voelde me vaak anders, om me heen leek iedereen zich tevreden te settelen, terwijl ik het idee had dat de wereld aan mijn voeten lag en dat mijn zoektocht nog maar net begonnen was en ik mijn eigen pad moest gaan bewandelen om nog dichter bij mijn eigen kracht te komen.

Stilstaan is achteruitgaan!

En dat was geen optie voor mij.  Met zeventien jaar trok ik de stoute schoenen aan en vertrok naar Utrecht; voor een studie, maar ook voor het voortzetten van mijn persoonlijke zoektocht. Ik voelde me regelmatig alleen en zocht afleiding op allerlei manieren, meestal niet de meest hoopvolle. Maar ondanks, of misschien wel dankzij, deze onstuimige periode ontdekte ik mijn kracht en realiseerde me steeds meer dat ik zelf verantwoordelijk ben voor alles in mijn leven.

Toen ik mijn man Eelco ontmoette, kwam alles in een stroomversnelling. Dankzij zijn liefdevolle steun werd ik steeds sterker en kreeg ik de ruimte mijn talenten verder te ontplooien. Toen ik voor een uitzendbureau ging werken als intercedent, voelde dat als een gigantische overwinning. Een echte baan, tussen “normale” mensen. Het werk inhoudelijk voelde voor mij als thuiskomen, ik kon alles van mezelf in dit werk kwijt: mijn mensenkennis, communicatieve vaardigheden en empathisch vermogen. In de avonduren pakte ik een hbo-studie People & Business Management op, gewoon omdat het kon.  Persoonlijk Leiderschap sprak me enorm aan en ik scoorde een dikke 9. Ik ontdekte meer en meer dat ALLES mogelijk is en dat iedereen, ongeacht je afkomst of wat je hebt meegemaakt, de potentie in zich heeft om te kunnen zijn en doen wat je maar wil! En dat je daar niets of niemand voor nodig hebt, behalve jezelf.

Natuurlijk ondernemen!

In 2012, met twee jaar werkervaring, richtte ik Zendkracht op. Natuurlijk, zelfstandig ondernemen. Een stap die voor mij als vanzelfsprekend voelde. Als mensen me nu vragen waarom ik ben gaan ondernemen, kan ik daar kort over zijn: het was geen keuze, het was een “moeten”. Geen vervelend “moeten”, helemaal niet, maar meer een weten dat dit het pad was dat ik moest nemen. Gewoon doen en de omstandigheden naar mijn hand zetten, hierin meenemende wat ik in de afgelopen jaren heb ontdekt. Vanuit intrinsieke motivatie en volle overtuiging. Hierdoor werden vanaf dag één successen geboekt en daar ben ik enorm dankbaar voor. Die klanten die vanaf de eerste dag klant zijn, zijn dat nu nog steeds. Dat voelt heel speciaal!

Zendkracht geeft mij kracht, vertrouwen, moed, perspectief, plezier en groei. Het gevoel van betekenis te zijn, meerwaarde te kunnen bieden aan anderen. Het ondernemen geeft mij focus, oprechte betrokkenheid en gedrevenheid. En bovenal een hele hoop positieve energie. Net als mijn kinderen overigens, Beertje en Bink, die mij met beide benen op de grond houden.

Het onmogelijke waar maken!

Terugkijkend voel ik dankbaarheid voor alle lessen. Deze hebben mij geleerd los te breken, mijzelf te overstijgen, te luisteren naar mijn innerlijke drang. Blanco, vanuit persoonlijke, nieuw gevormde kernwaarden is het gelukt om waarde toe te voegen en iets verbluffends neer te zetten. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen. Er is altijd ruimte voor groei, voor nieuwe keuzes en andere richtingen. Terwijl ik dit typ zie ik mijn collega’s voorbijlopen. Ik ben zo enorm dankbaar voor en trots op deze mooie mensen. En dat ze zich zo inzetten voor Zendkracht!  Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer ik mezelf en mijn team kan blijven uitdagen tot het onmogelijke, om alles eruit te halen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer we volledig in onze kracht staan, extreem goed luisteren en telkens weer bij de kern komen (ons talent) we elkaar maximaal kunnen helpen.

Ik speel dit spel niet ‘zomaar’. Mijn doel is winnen en dan wel oprecht. Winst behalen, voor mensen en door mensen. Collectieve groei, door mensen te helpen hun talenten te ontplooien en juist in te laten zetten bij bedrijven die daardoor een mooie groei doormaken, dat maakt het onmogelijke waar. Dat resulteert in verbinding en in een sterk fundament.

Zendkracht zelf is hiervoor een goede referentie. Met het juiste team, dat elkaar aanvult en motiveert, zijn mooie resultaten bereikt. Gezamenlijk laten de teamleden zien dat alles kan, als je maar wil en in je doelen gelooft.

Voor de komende vijf jaar is het plan om de omzet in de regio Limburg en de Euregio minimaal te verdubbelen. Daarnaast zal dit concept als het staat zeker een landelijk platform krijgen.

En hee, voor niets gaat de zon op! Natuurlijk zijn er pieken en dalen in deze groeispurt en dat is helemaal oké. Ik beweeg heerlijk mee op deze golven, waarop het soms hard neerkomen is. En tegelijkertijd ben ik me er volledig van bewust dat ik hier zelf voor kies, dit is ondernemerschap en hier word ik blij van! Het is één groot avontuur en ik zou zeggen: blijf ons zeker volgen, want we zijn pas net begonnen!

Deel deze pagina op