Nieuwe cao voor uitzendkrachten

26-07-2019
Na een jaar onderhandelen is er een akkoord op de nieuwe cao voor uitzendkrachten. Vanaf 30 december 2019 introduceren brancheorganisaties ABU en NBBU de nieuwe cao, die meer gelijkheid moet bieden voor alle professionals die via een uitzendcontract werken. De nieuwe regeling heeft een looptijd van 1,5 jaar en loopt tot 1 juni 2021.

Het samenbrengen van de twee cao’s is het resultaat van de onderhandelingen tussen ABU, NBBU, FNV, CNV Vakmensen, De Unie en LBV. Voorheen hadden beide brancheorganisaties een eigen cao, maar door de samenvoeging vallen 850.000 uitzendkrachten vanaf 30 december onder dezelfde cao. Alle partijen dienen het voorstel wel nog voor te leggen aan hun achterban.

Met de nieuwe regeling bouwen uitzendkrachten, in de verschillende fases, sneller rechten op, hebben meer werkzekerheid en er is meer aandacht voor de bevordering van duurzame inzetbaarheid. De nieuwe cao moet een investering worden in kwaliteit en waarde van uitzendwerk die past bij de ambitie van ABU.

Lees meer informatie over uitzenden en detacheren of neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Deel deze pagina op