Onze 5 voordelen voor het uitbesteden van je recruitment

25-11-2020
Als werkgever herken je vast het volgende scenario: binnen jouw organisatie komt er een vacature vacant en er moet worden beslist of deze intern of extern - door een recruitmentbureau - wordt opgepakt. Nu horen wij je al denken: ‘Onze eigen HR-afdeling kan dit zelf wel afhandelen.’ En juist bij die gedachte gaat het vaak mis. Zeker, een HR-afdeling heeft kennis van het bedrijf en weet ook de functie wel in kaart te brengen, maar tóch is HR niet hetzelfde als Recruitment.

Wij benoemen daarom hieronder vijf voordelen voor jou als werkgever om je recruitment uit te besteden.

1. Een goede investering is het halve werk

  • Recruitment trajecten worden vaak bestempeld als ‘duur’, maar laten we eens kijken naar wat het jou als bedrijf oplevert:
  • 50% minder kans op een mismatch dan bij eigen werving. Een mismatch kost een bedrijf gemiddeld 20.000 euro;
  • Door het aannemen van de juiste werknemers daalt het verloop binnen de organisatie met 15%. 

2. Wij garanderen een 100% match

In de huidige markt is het vinden van het juiste talent een flinke uitdaging, goede kandidaten zijn schaars. Maar ze zijn er wel degelijk! Echter werken ze vaak bij een ander bedrijf, omdat ze niet eens weten dat jullie bestaan of wat jullie organisatie te bieden heeft. Waar staat jullie bedrijf voor? Wat is het verhaal erachter? En waarom zou dat ene talent bij jullie moeten werken? Het antwoord op deze vragen brengen wij in kaart vanaf het eerste contact, zodat we een helder beeld hebben van jullie organisatie en daardoor een perfecte kandidaat kunnen vinden, die op alle fronten bij jullie past.

3. Persoonlijkheid is key

Werving en selectie is in onze ogen een persoonlijk traject. We willen zowel verbinding leggen met de kandidaat als onze klant. Een persoonlijke aanpak speelt hierin dan ook een grote rol. Dit doen we steeds weer vanuit onze kernwaarden: persoonlijk, oprecht, lef en humor.  

We begeleiden zowel klant als kandidaat voor, tijdens en na het werving- en selectieproces. Ook moedigen we hen aan om wel of juist niet voor elkaar te kiezen; zoals eerder gezegd gaan wij voor een 100% match. 

4. Een krachtige werving- en selectie kost tijd

Achter de schermen focust een dedicated Recruiter zich op het in kaart brengen van mogelijke kandidaten, de functie en het bedrijf. Ook wel het wervingsproces genoemd. Dit kost tijd. Veel tijd. Er vindt dagelijks contact plaatst met mogelijke kandidaten en ondertussen kijken ook andere recruiters mee voor het vinden van een geschikte kandidaat. Het selectieproces heeft zeker focus én tijd nodig voor het voorstellen van een 100% match. Dit is geen dagtaak of weektaak die je dus zo maar even doet. Het is wekenlang focus behouden. Dé taak van de Recruiter. 

5. De meerwaarde van Zendkracht

Een langdurige match is in onze ogen de belangrijkste focus. Je wilt immers dat je nieuwe werknemer groeit en zichzelf innoveert binnen het bedrijf. Toch? Daarnaast biedt ons recruitmentpakket ook nog andere interessante voordelen voor jou als werkgever. 

  • Het gehele recruitmentproces is op basis van no cure, no pay;
  • Je krijgt een garantieperiode van drie maanden;
  • Je krijgt toegang tot ons uitgebreid talentennetwerk;
  • Je krijgt een dedicated recruiter als aanspreekpunt, met op de achtergrond toegang tot een team van recruitment- en marketingspecialisten;
  • Wij bieden intensieve en persoonlijke nazorg.

We zijn, zoals je hebt gelezen, oprecht geïnteresseerd in de mens achter zowel werknemer als werkgever. Alleen dan kunnen we voor die 100% duurzame match gaan. Heb jij (binnenkort) een nieuwe functie vacant én ben jij op zoek naar die duurzame match? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor vragen of meer informatie staan we je graag te woord. Mailen kan naar karolien of bel Karolien via 06 24 93 07 78.

Deel deze pagina op