Recruitment Proces Outsourcing (RPO)

26-09-2019
Het vinden van de juiste kandidaat is, zeker in de huidige kandidatenmarkt, een behoorlijke uitdaging. In de praktijk blijkt dat veel organisaties (te) veel tijd en geld kwijt zijn aan het werven van nieuw personeel omdat ze niet over de juiste kennis en capaciteit beschikken. Recruitment Proces Outsourcing (RPO) kan dan uitkomst bieden.

Recruitment Proces Outsourcing: letterlijk vertaald betekent het “het uitbesteden van je recruitmentproces” en dat is ook precies wat het is. Je besteedt je werving- en selectie activiteiten uit aan een derde partij. Deze partij, meestal een recruitmentbureau, neemt het traject van je over en gaat op zoek naar de juiste kandidaat voor je openstaande vacature(s).

Door deze manier van samenwerken kun je als organisatie optimaal gebruik maken van de expertise van het recruitmentbureau; door hun ervaring en marktkennis weten ze precies waar ze geschikte kandidaten kunnen vinden. Bovendien beschikken ze vaak over de nieuwste zoektechnologieën en, niet geheel onbelangrijk, over een groot on- en offline netwerk.

De tarieven voor RPO verschillen per recruitmentbureau. Bij de één betaal je een “percentage fee”; dit is een vooraf overeengekomen percentage van het bruto jaarsalaris van de nieuwe medewerker. Andere kantoren hanteren een fixed fee (een vooraf vastgesteld bedrag) of een uurtarief. Als je interesse hebt in RPO, ga dan met een aantal bureaus om tafel en bespreek de mogelijkheden. Let daarbij ook op ervaring, service en de klik die je met het bureau hebt; hoe beter ze je organisatie begrijpen, hoe vlotter de samenwerking zal verlopen.

Ook binnen Zendkracht hebben we diverse mogelijkheden met betrekking tot RPO. Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Deel deze pagina op