Recruitment voor talenten

03-03-2020
In dit blog nemen we jou graag kort even mee in de wereld die recruitment heet. We merken namelijk regelmatig dat niet voor iedereen even duidelijk is hoe werving en selectie nou precies werkt en wat een Zendkracht recruiter voor je kan betekenen. De hoogste tijd dus om een en ander te verhelderen en jou uit te leggen wat je van ons kunt verwachten!

Het traject

Bij de start van een traject zal er altijd een persoonlijke kennismaking plaatsvinden. Dit omdat we het belangrijk vinden dat er niet alleen een match is op het gebied van opleiding, ervaring en skills, maar zeker ook op persoonlijk vlak. Als we een match zien, stellen we je voor aan onze klant(en). We hebben transparantie zeer hoog in het vaandel staan en we zullen jou dan ook nooit bij een bedrijf voorstellen zonder je toestemming!

Vervolgens begeleiden we je tijdens de gehele sollicitatieprocedure en sluiten regelmatig aan bij een sollicitatiegesprek. Tevens adviseren we je bij je contractonderhandelingen. Als het tot een plaatsing komt en je in dienst treedt bij je nieuwe werkgever, zullen we elkaar ook nog regelmatig even spreken. We horen namelijk heel graag van je hoe het je bevalt op je nieuwe werkplek en kijken ook samen nog even terug op het afgelopen traject; jouw feedback is belangrijk voor ons! Ook als de sollicitatieprocedure niet tot een plaatsing leidt, kijken we samen met jou verder naar andere opties.


Misverstanden

Bovenstaande beschrijft in een notendop het traject dat je als kandidaat bij Zendkracht doorloopt. Omdat er nog behoorlijk wat misverstanden bestaan over recruitmenttrajecten, willen we ook die nog even kort onder loep nemen. Zo zijn veel kandidaten van mening dat ze kosten moeten betalen voor een traject of dat hun nieuwe werkgever kosten in mindering zal brengen op hun salaris. Dit is absoluut niet het geval. Voor kandidaten is het traject kosteloos en de nieuwe werkgever betaalt jou gewoon een marktconform salaris. Overigens treed je, in tegenstelling tot wat velen denken, in de meeste gevallen rechtstreeks bij de werkgever in dienst, zeker bij een werving en selectietraject. En mocht dat een keer afwijken, dan zullen we dat vooraf altijd met je bespreken. Een andere misvatting is dat je, als je een traject volgt via ons, je nergens anders meer mag solliciteren. Ook dat willen we bij deze ontkrachten. Als je bij ons in procedure bent, ben je gewoon vrij om te solliciteren bij andere bedrijven. We zouden het natuurlijk wel fijn vinden als je ons dit even laat weten :D.


Contact

Hopelijk hebben we een helder beeld geschetst van hoe wij Zendkracht recruiters te werk gaan. Het kan best zijn dat het elders anders werkt, maar bij ons pakken we het op deze manier aan. Heb je nog vragen of wil je meer over ons weten, neem dan zeker contact met ons op of neem rechtstreeks contact op met een van onze recruiters. Hier vind je onze actuele vacatures. Staat er geen geschikte vacature bij, stuur dan een open sollicitatie, wellicht kunnen we toch iets voor je betekenen.

Deel deze pagina op