Talentontwikkeling op de arbeidsmarkt

26-10-2020
Betrokken personeel leidt tot betere bedrijfsresultaten. Daarom is het van belang om het juiste talent te werven én binden aan jouw organisatie. Aantrekkelijk werkgeverschap helpt je daarbij. Wij vertellen je hoe persoonlijke ontwikkeling leidt tot talentontwikkeling binnen jouw organisatie en wat aantrekkelijk werkgeverschap precies inhoudt.

Ken de identiteit van je organisatie

Voordat je jouw zoektocht start naar het vinden van talent, is het belangrijk dat je weet wat je als organisatie precies verstaat onder talent. Zie jij talent als een aangeboren of aangeleerde eigenschap? Ook speelt de identiteit van je bedrijf een rol. Wie ben je? Welke cultuur en mindset heerst er en welke vaardigheden en kennis heeft een talent nodig om binnen jouw bedrijf succesvol te kunnen zijn? Door de identiteit van jouw organisatie en de definitie van talent te vertalen in een wervingsstrategie, voelt de toekomstige werknemer zich meer aangetrokken tot de organisatie. 

Jouw aanbod als aantrekkelijke werkgever

Om tot die groep aantrekkelijke werkgevers te behoren is het bieden van opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden essentieel. Ook het inzoomen op het talent en de interesses van je (nieuwe) werknemer is van belang. Wat vinden zij belangrijk op de werkvloer? En welke talenten, waar ze al over beschikken, willen zij graag verder ontwikkelen? Door deze gegevens te achterhalen kom je als werkgever vaak tot nieuwe inzichten voor het aanbieden van doorgroeimogelijkheden via bredere en wisselende functies. Bovendien verdiep je je op deze manier in jouw werknemers. Dit werpt dan ook zeker zijn vruchten af tijdens de werving naar nieuw personeel. Denk aan mond-tot-mond reclame of positieve berichten van je eigen medewerkers op social media over de organisatie. Want dát is wat een aantrekkelijke werkgever met werknemers doet. 

We zien dus dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling van werknemers een bijdrage levert aan aantrekkelijk werkgeverschap én daarmee de talentontwikkeling binnen de organisatie stimuleert. 

Meer weten?

Wil jij meer weten over hoe jij als organisatie kunt inzoomen op de arbeidsvoorwaarden voor het genereren van nieuw talent in jouw organisatie? Lees dan zeker even deze blog waarin we je meer vertellen over de arbeidsvoorwaarden voor generatie Y (1986 - 2000) en generatie Z (2001 - 2015). 

Deel deze pagina op