Wat maakt ons werk nu zo leuk en uitdagend?

18-01-2021
Wat betekent ons vakgebied ‘Recruitment’ nou eigenlijk? Natuurlijk is het een doorlopend proces van vinden, werven, selecteren en voorstellen van geschikte kandidaten, maar wat houdt het nog meer in? Hoe gaan de recruiters bij Zendkracht bijvoorbeeld te werk én hoe verbinden wij talent? Wij vertellen jou via het woord R E C R U I T M E N T wat ons werk zo leuk én uitdagend maakt!

R        Recruitment

Waarom doen we wat we doen? We willen graag waarde toevoegen aan zowel organisaties als kandidaten. Dit doen we op basis van onze vier kernwaarden: persoonlijk, oprecht, lef en humor. Deze waarden lopen dan ook als een rode draad door al onze werkprocessen. 

E        Energiek

Waar zouden we zijn zonder onze Zendkracht energie? Precies. We gaan op volle kracht vooruit!

C        Contact

Contact maken en verbinden, we doen het iedere dag. Met potentiële kandidaten, (nieuwe) klanten, externe partijen, maar zeker ook als team. Contact maken is de kern van ons werk.

R        Referentie

Referenties van onze klanten en kandidaten zijn voor ons erg waardevol. We willen blijven groeien, onszelf verbeteren en uitdagen. Een referentie brengt dan goed in kaart waar we trots op mogen zijn of waar juist werk aan de winkel is.

U        Uitblinken

Onze visie is dé recruitmentpartner worden die blijft vernieuwen en daardoor meerwaarde kan bieden aan onze relaties. Een goede klantrelatie alleen is voor ons niet genoeg, we gaan voor een écht partnership.

I          In kaart brengen

Het in kaart brengen van de kandidaat is voor ons vak ontzettend belangrijk. Wij ontdekken of en zo ja waarom de kandidaat goed past binnen de functie, de bedrijfscultuur en het team. Maar ook het in kaart brengen van de klant en zijn/haar nieuwe functie is voor ons vak essentieel. 

T         Talent

Waar krijgt iemand energie van? Wanneer staat iemand écht in zijn kracht? Hier zoomen wij graag op in, zodat we oprecht een goede en passende baan kunnen vinden voor onze kandidaat. Oog hebben voor talent is dus belangrijk in ons vak. Gelukkig zijn we er best goed in.

M         Match

Hoe realiseren wij een 100% match? We kijken vooral naar iemands persoonlijkheid en drijfveren. Past deze persoon écht binnen het bedrijf en team van onze klant? En zijn beide partijen van toegevoegde waarde voor elkaar? Zo niet, dan zijn we hier open en eerlijk over en gaat onze zoektocht verder.

E          Eerlijkheid

Eerlijkheid duurt het langst. Oprecht is dan ook niet voor niets een van onze kernwaarden. Wij gaan niet voor het snelle scoren, maar voor een duurzaam resultaat.

N         Nazorg

We vinden het belangrijk om gedurende het gehele werving- en selectietraject klaar te staan voor zowel onze klanten als kandidaten, maar zeker ook daarná nog nazorg te bieden Dus ook na een plaatsing houden we contact; it’s all part of the job! 

T         Team spirit

Zendkracht bestaat nu acht jaar. We groeien en leren nog iedere dag, dankzij een flinke dosis lef, het geven én krijgen van eerlijke feedback en een grote portie wilskracht. Iedere collega werkt op zijn/haar eigen manier, maar het resultaat behalen we samen. Dat heet team spirit!

Deel deze pagina op