Werken bij Square Information Solutions

22-09-2021
Vanuit je afstudeerstage direct aan de slag mogen bij dezelfde werkgever. Het is het droomscenario van elke starter op de arbeidsmarkt. Bas, meer dan vijf jaar werkzaam geweest als Software Engineer bij Square Information Solutions, weet precies hoe het is. “Ik leerde elke dag bij. Op de automatische piloot werken zat er voor mij niet in. Elke situatie is anders. Dat maakte het juist gaaf!”

Werken bij Square Information Solutions betekent dat er volop uitdagingen op je pad komen. Bas kan erover meepraten. Hij begon als Junior Developer en is inmiddels uitgegroeid tot Software Engineer. Een functie die hem zeer goed lag. “Je voert heel divers werk uit. Je houdt je niet alleen bezig met de softwareontwikkeling, maar voert ook procesverbeteringen door en werkt volgens bepaalde ISO-normen.”

De beste oplossing bedenken

Wat hem echter het meeste aansprak, is dat hij vanuit de vraag van de klant de beste oplossing bedacht. “Je bent bij Square meer interactief bezig met de kwestie. Je lost niet alleen het ticket/de hulpvraag op, maar bekijkt het hele proces. Je bespreekt samen met je collega’s hoe je het probleem gaat oplossen, vanuit welke hoek je het gaat ‘aanvallen’ en welke systemen je gaat gebruiken.”

Als Software Engineer van Square Information Solutions maakte Bas deel uit van een 5 man sterk team. Dat betekent dat je een teamplayer moet zijn en een gezonde dosis nieuwsgierigheid en leergierigheid hebt. “Proactiviteit is het toverwoord”, aldus Bas. “Je wordt niet door een senior aan de hand genomen. Er heerst bij Square een samenhorigheidsgevoel. Je haalt of faalt met z’n allen. Daardoor gaan projecten leven en komen ze samen altijd tot een goed resultaat.”

Juiste technische kennis

Om tot het juiste eindproduct te komen moet je als Software Engineer stressbestendig zijn. Je werkt met verschillende deadlines en loopt altijd tegen zaken aan die je moet opzoeken. Daarom is het volgens Bas belangrijk dat je over de juiste technische kennis beschikt en relevante werkervaring hebt om het werk bij Software Square Solutions uit te kunnen voeren. “Het betekent natuurlijk niet dat je geen fouten mag maken”, geeft hij toe. “Je werkt met testomgevingen, dus er is altijd ruimte voor fouten. En laten we eerlijk zijn: zonder fouten te maken bereik je niet de ideale oplossing. Je leert het werk door het gewoon te doen.”

Voor de toekomstige Software Engineer van Square Information Solutions heeft Bas dan ook de volgende tip: “Ga geen enkele uitdaging uit de weg, vraag hulp aan je collega’s en zoek jezelf niet suf om het probleem zelf op te lossen.”

Over Square Information Solutions

Square Information Solutions, gelegen in Roermond, is een leverancier van bibliotheeksystemen. Ze heeft haar producten in de kennismanagementsector voor het registeren en beheren van papieren en digitale kennisbronnen. Met een toenemende trend in de overgang op digitale kennisbronnen ligt logischerwijs hier de volgende stap voor deze klant. Ze wil organisaties graag ontlasten zodat zij makkelijk de informatie kunnen raadplegen.Square Information Solutions is onderdeel van Total Specific Solutions, een van Europa’s grootste softwaregroep. Dat betekent dat er volop doorgroeimogelijkheden zijn. Square Information Solutions kenmerkt zich door een open team waarin iedereen tijd en ruimte maakt om elkaar te helpen en kennisdeling promoot. Omdat ze een klein team is, is ook de persoonlijke connectie belangrijk en wordt tijdens de lunch geregeld samen gewandeld en worden verjaardagen samen gevierd.

Meer weten?

Zie jij het zitten om als Software Engineer te werken bij Square Information Solutions? Bekijk dan onze vacature: https://www.zendkracht.nl/vacatures/id=469.

Deel deze pagina op