Zo haal je het meeste uit jouw beoordelingsgesprek

09-12-2021
Het einde van het jaar betekent dat de beoordelingsgesprekken weer op de planning staan. Tijdens dit gesprek kijk je niet alleen terug naar de prestaties van het afgelopen jaar. Nee, het biedt ook juist de gelegenheid om vooruit te kijken naar het komende jaar. Wat zijn je ambities en hoe kan de organisatie jou in staat stellen om nog verder te groeien als professional? Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg in ieder geval dat je een helder beeld hebt van je eigen prestaties en ontwikkeling, zodat je deze informatie kunt gebruiken om het maximale uit je beoordelingsgesprek te halen. De volgende zeven tips helpen je daar nóg meer bij.

1. Wees kritisch en kijk naar verbeterpunten

Het is duidelijk wat je prestaties van het afgelopen jaar waren en je hebt daar concrete voorbeelden bij uitgezocht. De volgende stap is om deze activiteiten de juiste waarde mee te geven, en te kijken wat eventuele verbeterpunten zijn. Stel zelf ook ideeën voor die problemen waar je momenteel tegenaan loopt zullen voorkomen. Laat zien dat het altijd beter kan en dat jij het team of de organisatie naar een hoger niveau kan tillen.

2. Denk na over jouw ambities

Geef antwoord op de vraag wat je de komende jaren wil bewerkstelligen in je carrière en hoe jouw werkgever je hierbij kan ondersteunen. Zijn er bijvoorbeeld kansen om horizontaal of verticaal te groeien? Vraag bij HR of er sprake is van een opleidingsbudget. Op basis daarvan kun je gericht zoeken naar cursussen of opleidingen die je tijdens het beoordelingsgesprek aan je leidinggevende kunt presenteren. Maak inzichtelijk waarom de cursus voor jou interessant is en hoe de organisatie gaat profiteren van het feit dat jij nieuwe vaardigheden opdoet.

3. Houd rekening met een compromis

De kans is aanwezig dat je werkgever niet al jouw wensen kan inwilligen. Maak een lijstje met de punten waar je juist wel en niet over wil onderhandelen. Wees voorbereid dat je concessies moet doen op enkele zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een salarisverhoging, het uitrollen van nieuwe (grote) projecten of het maken van promotie.

4. Laat zien wat je waard bent

Ben je ervan overtuigd dat je te weinig credits (lees: salaris) krijgt voor hetgeen je doet, is het raadzaam om je goed voor te bereiden, zodat je jouw salarisvoorstel op een overtuigende wijze kunt voorleggen aan je leidinggevende. Salaris is echter niet alles. Gebruik je beoordelingsgesprek ook om de secundaire arbeidsvoorwaarden nog eens onder de loep te nemen. Als een salarisverhoging er op korte termijn gewoonweg niet inzit, spreek dan in ieder geval af hoe jullie dit eventueel op de langere termijn vorm zullen geven en koppel daar vervolgens duidelijke doelstellingen aan.

5. Bepaal je doelen

Gebruik het beoordelingsgesprek als moment om samen de doelstellingen voor het komende jaar te bepalen. Zorg ervoor dat je manager de doelstellingen heeft gezien en het ermee eens is. Noteer ook hoe je de gemaakte afspraken in de praktijk hebt gebracht. Zo sta je sterker tijdens het volgende gesprek.

6. Gedraag je professioneel

Houd in je achterhoofd dat een beoordelingsgesprek een officieel en zakelijk gesprek is. Laat je niet overmannen door emoties als er sprake is van negatieve feedback, ook al komt die wellicht onverwacht. Als jij je niet helemaal kunt vinden in de feedback, vraag dan aan je leidinggevende of hij dit wilt toelichten met voorbeelden. Op basis hiervan kun jij er vervolgens mee aan de slag en de zaken veranderen. Schrijf ook alles op. Zo vergeet je het niet en kun je het op latere momenten nog eens teruglezen om te kijken of je op de juiste koers ligt.

7. Las tussentijdse feedbackmomenten in

Bespreek gedurende het jaar samen met je leidinggevende wat je tussendoor hebt gepresteerd hebt. Maak inzichtelijk wat je er allemaal aan doet om je doelstellingen te bereiken en wat jouw toegevoegde waarde is voor de organisatie.

Deel deze pagina op